Читај ми!

"Потера" у гимназији – један од најбољих професора примењује квизове у настави

Професор хемије Десете београдске гимназије Јовица Плавшић, један од шест најбољих наставника у Србији, каже за РТС да ђаци воле квизове, на екскурзији играју Слагалицу, и да га је то инпирисало да их примени и у настави.

Јовица Плавшић, професор хемије Десете београдске гимназије, један је од шест добитника награде коју већ осам година додељује Удружење "Живојин Мишић". Кандидате пријављују колеге и бивши ђаци, а у жирију су најбољи наставници претходних година.

У образложењу жирија се наводе, каже Плавшић, "Потера", квизови, Јутјуб канал, хуманитарне активности.

Професор Плавшић је заљубљеник у квизове, које примењује и у настави.

"Мени је драго да РТС гаји квизове у свом програму, да клинци на екскурзији у аутобусу играју Слагалицу једни против других и мене то инспирише да то применим у настави", истакао је професор у Београдској хроници.

Кренули су, каже, од неких једноставнијих форми, а потом су у гимназији организовали и велику "Потеру", где су се "сукобили" наставници и ученици.

Победили су ученици, наводи Плавшић, али сматра да су их наставници пустили, иако кажу да нису.

"Питања су била прилично тешка, можда и тежа од праве Потере. Питања су писали бивши ђаци, јер они нису имали контакт са садашњим ђацима. Волим да повежем бивше и садашње генерације. Чак долазе и мали матуранти да се науче шта их чека у Десетој београдској гимназији", каже професор хемије.

"Не само да прикупљамо пакетиће, него их и носимо, са све позоришном трупом"

Када је реч о хуманитарним активностима, већ је постала традиција да ученици прикупљају поклоне којима обрадују децу из Дома "Моше Пијаде".

Једно одељење ће поклонити бицикл, истиче Плавшић.

"Ми не само да прикупљамо пакетиће, него их и носимо, са све позоришном трупом, бендом са озвучењем", напомиње он и истиче да и ученици који су завршили пре четири, пет година и даље доносе поклоне.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара