Читај ми!

"Корацима за Илијин први корак" – Љубиша после два месеца и 1.000 километара стигао у Крагујевац

Љубиша Шљивић који је пре два месеца кренуо пешке из свог родног села Доње Биљане код Задра, одакле је као двогодишњи дечак са мајком и оцем избегао 1995. године током "Олује", стигао је данас у Крагујевац где живи. Циљ пешачког похода био је прикупљање средстава за четворогодишњег дечака Илију Милановића из Београда, да оздрави и начини свој први корак.

Пре похода Љубиша није упознао дечака нити његову породицу. Тек на Авали пре два дана срео се са малишаном.

"Контактирао сам његову мајку преко Фејсбука, питао да ли могу да прикупљам новац за њиховог сина и то је тако кренуло. Онда је било симболично, 'Корацима за Илијин први корак' сам и назвао читаву акцију, надам се да ће то бити све у најбољем реду", каже Љубиша Шљивић. 

Љубиша је 62 дана провео у путу и прешао 1.020 километара, а данас су га у 14 часова у центру Крагујевца дочекали суграђани. 

На свом путу који је ишао преко Книна, Динаре, Босанског Грахова, Дрвара, Босанског Петровца, Кључа, Санског Моста, Приједора, Бањалуке, Прњавора, Дервенте, Модриче, Шамца, Брчког, Бијељине, Павловића моста, Бадовинаца, Сремске Митровице, Руме, Инђије, Старе Пазове, Београда, био је дочекан и угошћен код градоначелника, начелника општина, али су га посебно грађани у свим градовима и селима дочекивали са радошћу.

"Било је лепо, напорно није, зато што сам био окружен добрим људима, заиста није било напорно", поручује Шљивић.

Ово није први пут да Љубиша пешачи хуманитарно, а како каже наставиће и даље да на овај начин помаже болесној деци.

За малог Илију је прикупио до пре седам дана неколико десетина хиљада евра.