Читај ми!

Радници Линглонга обуставили рад у знак подршке колеги који је добио отказ јер је причао са медијима

Више од 500 радника из Вијетнама ангажованих на изградњи фабрике гума "Линглонг" у Зрењанину од данас је потпуно обуставило рад у знак подршке њиховом колеги који је добио отказ јер је медијима говорио о израбљивању и нехуманим условима смештаја.

Раднику "узбуњивачу" послодавци из "Линглонга" нису хтели да врате пасош, а активисти невладиних и хуманитарних организација успели су да, уз помоћ револтираних вијетнамских радника, савладају ангажовано приватно обезбеђење, извуку радника из окружених барака и потраже помоћ адвоката и полиције.

Према још непотврђеним информацијама, због ситуације у Зрењанину чланови породица радника покренули су протесте у Вијетнаму тражећи да се обезбеди сигуран повратак ових радника у њихову домовину.

Истовремено, око 750 радника из Кине ангажованих на градилишту фабрике гума у Зрењанину наставили су са радом.

Радници ипак нису измештени на другу локацију 

И поред налога Министарства за рад, запошљавање и социјална питања Србије, према информацијама невладиних и хуманитарних организација, угрожени радници из Вијетнаама ангажовани на градилишту фабрике гума "Линглонг" у Зрењанину нису измештени на другу локацију, како је првобитно речено РТС-у.

Подсетимо, неколико невладиних и хуманитарних организација је државним институцијама упутило званичну пријаву због радне експлоатације и потенцијалне трговине људима због лоших услова живота радника који раде на изградњи фабрике "Линглонг" у Зрењанину.

Активисти зрењанинског невладиног сектора настављају са допремањем помоћи угроженим радницима у храни и зимској гардероби.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво