Читај ми!

Еразумс плус пројекат, ФОН угостио колеге из Албаније

Факултет огранизационих наука Универзитета у Београду са факултетима из Албаније, Италије и Немачке сарађује на програму из категорије Еразмус плус пројеката. Овај пројекат Европске уније намењен је развоју високог образовања, и вредан је 864.000 евра. ФОН је ове недеље угостио представнике албанских унверзитета, где су одржани предавања и трeнинзи.

ФОН је један од партнера пројекта ЕУ који траје две године. и преноси знања из области предузетничког универзитета пошто je та високошколска институција Универзитета у Београду настала пре пола века као одговор на потребе и захтеве привреде.

Лидер пројекта Слађана Бенковић каже да ФОН сарађује са привредом, а студенти решавају студије случајева где се упознају како доћи до решења проблема.

"Помало им се намеће тај лидерски стил понашања без обзира да ли су на смеру за менаџмент или информационе системе и технологије", наводи Бенковићева.

Таква искуства пренеће колегама из Албаније, како би ојачали везу између универзитета и привреде.

Невила Џинди са албанског Универзитет Медитеран наглашава да пројекат "Еразмус плус" подразумева сарадњу и трансфер знања међу универзитетима, привредницима, владиног и представника цивилног сектора и медија.

"Студенти ће моћи да дођу у ове институције и пронађу реалне задатке за решавање, Пројекат је почео пре девет месеци. Због пандемије, ово нам је први лични контакт. Први тренинг је овде зато што је Универзитет у Београду партнер у пројекту", додаје Џиндијева.

Једна од одлика предузетничког универзитета су и истраживања. Зато пројекат треба и да оснажи улогу жена у академској заједници, управо у области истраживања и иновација.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се