Читај ми!

Председник Адвокатске коморе Београд: Обустава рада адвоката само као крајње решење

Нови председник Адвокатске коморе Београд Момчило Булатовић каже да је допуна мишљења Врховног касационог суда у вези са наплатом трошкова обраде кредита, која је изазвала протест, па и дводневну обуставу рада адвоката, проблем који мора да се реши како би се спречило да се убудуће дешавају такве ствари.

Момчило Булатовић каже да је лично за обуставу рада адвоката, али као крајње решење – ако не постоје друга решења која би се нашла са представницима судске власти.

Напомињући да је информисан да се на ту тему воде разгoвори између представника ВКС и Адвокатске коморе Србије (АКС), Булатовић је указао да ће адвокатура поводом допуне мишљења ВКС заузети став на Конференцији свих адвоката која је заказана за 6. новембар.

"На конференцији ће се донети одлука", навео је председник АКБ.

Указао је да као инокосни орган (председник АКБ), само први међу једнакима, те да ће поштовати оно што одлуче органи коморе већином гласова.

Приоритети у раду као председнику београдске Адвокатске коморе биће му борба за јединство адвокатуре, залагање за бољи социјални положај младих адвоката и враћање угледа адвокатима.

"Адвокати су сада у јако лошем положају и треба да учинимо све да вратимо углед адвоката, поштовање – како адвоката према институцијама, тако и поштовање институција и грађана према адвокатима", рекао је Булатовић.

Грађани, како је истакао, треба да схвате да адвокати нису непријатељи ни државе нити њихови непријатељи, да они нису "дерикоже", већ да су у функцији заштите права грађанина.

"То хоћемо да остваримо. Хоћемо да избацимо говор мржње и да упристојимо адвокатуру да буде елитна професија као што и јесте", нагласио је нови председник АКБ.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво