Читај ми!

Потписан уговор са Станицом Смиљковић, добитницом стана у наградној игри "Узми рачун и победи"

Министар финансија Синиша Мали потписао је са помоћницом директора у Републичкој дирекцији за имовину Александром Гавриловић и будућом власницом Станицом Смиљковић уговор о додели двоипособног стана у насељу "Земунске капије", освојеног у оквиру наградне игре "Узми рачун и победи", саопштило је Министарство финансија.

Потписивању уговора присуствовали су добитница стана Станица Смиљковић, њен супруг Драган, ћерке Снежана и Јасмина и зет Владан.

"Срећна сам и верујем у ову игру. Да нисам веровала не бих је ни играла, а играћу је и даље. Наставила сам да шаљем коверте. Препоручила бих свима да сакупљају рачуне и учествују у наградној игри, да шаљу и да се надају", рекла је Смиљковићева након потписивања уговора.

Каже да се још увек не зна којој ће ћерци припасти стан и да је остало да се њих две договоре.

Супруг Драган кратко је рекао да је он углавном носио коверте у пошту, као и да је доносио рачуне из маркета.

Министар финансија Синиша Мали честитао је Станици, Драгану, Јасмини и Снежани и зету Владану на добијеној награди и захвалио им на учешћу у наградној игри.

Како је истакао захваљујући и игри и њима, јача се свест грађана о значају борбе против сиве економије.

Мали је рекао да им жели пуно лепих и срећних тренутака у новом страну, да наставе да играју али и да узимају рачуне и након завршетка игре.

У наградној игри "Узми рачун и победи" коју организује Влада Србије, уз подршку НАЛЕД-а, право учешћа имају грађани који пошаљу коверте са 10 фискалних рачуна или 10 слипова, не старијих од 1. априла 2021. године са минималним појединачним износом од 100 динара.

Почињу пријаве за набавку нових фискалних уређаја

Синиша Мали је подсетио и да данас почињу пријаве пословних пореских обвезника за набавку нових фискалних уређаја.

"Позивам све обвезнике новог система фискализације да се пријаве. Ми смо за то издвојили шест милијарди динара и, како смо обећали, сваки корисник добиће 100 евра од државе за сваку продајну локацију и додатних 100 евра за сваки фискални уређај. За оне који су ван система ПДВ-а тај износ ћемо увећати за 20 одсто. Дакле, држава ће покрити све трошкове", рекао је Мали.

Министарство привреде Владе Републике Србије расписало је јавни позив за пријављивање за финансијску подршку новом моделу фискализације, при чему сви заинтересовани могу то да учине електронским путем преко портала Пореске управе еПорези, и то од 15. октобра текуће године до 31. јануара 2022.

Мали је додао да ће значајан допринос у процесу фискализације дати и грађани, односно потрошачи који ће преко QR кода који ће бити на фискалном рачуну моћи да провере да ли је рачун исправан.

"По новом систему сваки рачун има QR код, па ће тако сваки потрошачу истом тренутку моћи преко свог мобилног телефона да провери да ли је рачун валидан или не тако да ћемо још додатно укључити грађане Србије, да се сви заједно још боље боримо против сиве еконмије", рекао је Мали.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се