Off-road Мојсиње: Асфалтни пут гори од макадама, грађани се надају хитној реконструкцији

Житеље Мојсиња брине пут који није безбедан за возаче и основце који тим правцем стижу у школу, посебно када почне кишовито време. Локална власт обећала је још пре три године да ће тај проблем решити.

Иако на први поглед делује као вожња по макадаму, ипак је реч о асфалтном путу у Мојсињу. Житељи тог дела села највише страхују за децу која иду до школе. Пре три године добили су обећање да ће њихов проблем бити решен, али вишегодишња агонија се одужила.

"Кад наиђу кола не могу деца ни да се склоне, куд ће, кад је овако лоше, кад је блато. Наиђу па их запљусну водом и шта да радимо", каже Вера Лазовић из Мојсиња.

Милован Деспотовић из Мојсиња истиче да када се деси удес на Ибарској магистрали сва возила иду тим путем, као и да он повезује четири, пет села.

"Двадесет седморо деце сваки дан пролази тим путем, обилази четири и по километра због тих 750 метара деонице пута", истиче Иван Видојевић из Мојсиња.

"Да пошаљу багер, ваљак, наспите нам ризлом, не мора асфалт, али наспите ризлом, поваљајте да барем могу људи да се служе тим путем", наглашава Велимир Грујовић из Мојсиња.

У последња два месеца градска власт се бавила реконструкцијом 20 километара путева у другим месним заједницама, али је у плану и Мојсиње.

"Ове радове у месној заједници Мојсиње на делу од школе до државног пута, са краком ка Дилпарићима у укупној дужини од два километра урадити још до краја ове године. Уколико временски услови то не буду дозволили, онда ће то бити једна од првих активности у наредној години. Предрачунска вредност ових радова је око 22 милиона динара, што је прилично велика сума, али стање тог пута, број корисника указује да се његова реконструкција изврши у што краћем временском року", наводи Милан Бојовић, помоћник градоначелника за инфраструктуру и месне заједнице.

Житељи Мојсиња кажу да су стрпљење одавно изгубили, али ипак се надају да ће да безбедност деце бити примарни мотив за хитну реконструкцију. А до тада им преостаје шетња или оф-роудинг по асфалту.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво