Читај ми!

Најсавременије домаће наоружање на десетом јубиларном сајму "Партнер 2021"

Десети јубиларни Међународни сајам наоружања и војне опреме "Партнер 2021" биће свечано отворен данас у Београду. Сајам ће отворити председник Србије Александар Вучић. Покровитељ сајма је српско Министарство одбране, а суорганизатор компанија "Југоимпорт СДПР".

На Сајму наоружања и војне опреме "Партнер 2021" биће представљено најсавременије наоружање домаће војне индустрије.

Од новитета, очекује се представљање далекометне снајперске пушке калибра 20 милиметара али и детаљније упознавање са такозваним дроном самоубицом.

Како је најављено, биће представљено и ново оклопно возило које ће понети име по недавно преминулом Мирославу Лазанском.

Министар одбране Небојша Стефановић имао је у понедељак низ билатералних сусрета са гостима сајма.

Потписана су и два документа - Споразум о војнотехничкој сарадњи са Азербејџаном и Меморандум о разумевању са Шпанијом.

Након састанка са представницима шпанског министарства одбране, министар Стефановић је рекао да су договорени конкретни кораци и да се очекује потписивање уговора о набавци два транспортна авиона "C-295", које ће Србија купити од Шпаније, односно од "Ербаса", као и набавка још хеликоптера "H145М", такође од "Ербаса".

У четвртак ће бити дан отворен за посетиоце, који ће моћи да погледају све што је изложено на сајму, уз купљену карту и негативан пи-си-ар тест.

Организатори очекују више излагача и посетилаца него што је било на последњем "Партнеру" одржаном 2019. године, када је било 128 излагача и 10.500 посетилаца.