Читај ми!

Радници "Крушика" без здравственог осигурања, моле државу за помоћ

Због тешке материјалне ситуације "Крушик" није у могућности да измирује редовне обавезе, првенствено према Фонду здравственог осигурања, па се радницима месецима не оверавају здравствене књижице. На тај проблем указали су представници четири репрезентативна фабричка синдиката и затражили помоћ државних институција.

Немогућност здравственог осигурања је највећи проблем радника "Крушика". Синдикалци знају да то горуће питање "Крушик" не може сам да реши, јер је у тешкој ситуацији, па зато моле државу да им помогне да запослени могу да се лече.

Председник Самосталног синдиката у "Крушику" Бранко Петровић каже да од априла радници "Крушика" немају оверене здравствене књижице, па самим тим не могу да се лече.

"У овој тешкој епидемијској ситуацији, мислим да је људски и нехумано да запослени и њихови чланови породице нису у могућности да се адекватно лече. Према нашим сазнањима, 'Крушик' дугује Фонду за здравствено осигурање негде око 170 милиона динара, које није у могућности да уплати", наводи Петровић.

"С обзиром да је држава већински власник 'Крушика', желимо овим путем да апелујемо на министарства ресорна, премијера и председника државе да радницима 'Крушика' изнађу могућност да се овере здравствене књижице", додаје Петровић.

Здравствене књижице ипак се оверавају за хитне случајеве на период од 15 до месец дана, рекли су синдикалци "Крушика".

Забринути су и због неплаћеног ПИО доприноса, четири месеца прошле и два ове године.

Менаџмент "Крушика" је најавио одговор саопштењем.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се