Читај ми!

Сомборци и Шапчани добили нову дигиталну помоћницу МИА

Дечји и родитељски додатак, пореска уверења, изводи из матичних књига рођених најчешћи су разлози због којих грађани позивају локалне самоуправе. Сомборци и Шапчани добили су нову дигиталну помоћницу МИА, која ће даноноћно пружати грађанима и привреди значајне информације о раду локалне власти и пореских служби.

Службеници локалних самоуправа у Сомбору и Шапцу 2.400 сати годишње трошили су на питања грађана и због тога ће дигитална асистенткиња МИА олакшати и убрзати рад тих служби.

Добили су новог радника за којег не треба издвајати никаква средства, јер ће радити за грађане 365 дана, 24 часа дневно, потпуно бесплатно.

"Сигуран сам да ће грађани Шапца уживати у свему томе, а да ће ефекти свега овога што ће им МИА пружити бити вишеструки, пре свега што ће информација ка грађанима бити бржа, а с друге стране што ће запослени у градској управи моћи да се посвете неким сложенијим и креативнијим поступцима", каже градоначелник Шапца Александар Пајић.

Пројектом је планирано да се број информација стално шири, што ће зависити од интересовања грађана.

Ко влада информацијом, влада ситуацијом, те ће тако и Сомборци моћи у свако доба да се информишу о раду локалне самоуправе преко интернета.

Начелница Градске управе Сомбор Јелена Велебит наглашава да ће то бити одговори на питања из Градске управе, а то су дечји додатак и локална пореска администрација, али се нада да ће МИА увећати знање и да ће и даље сарађивати.

Уз подршку Немачке развојне сарадње – ГИЗ, НАЛЕД-а и компаније "Сага" готово три године трајала је израда ИТ платформе која се већ успешно користи у банкарству, а може се применити у туризму и другим услугама.

Прилагођавање платформе раду локалних самоуправа коштало је неколико стотина хиљада евра.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи