Читај ми!

Обрадовић: Хитно потребно хиљаду инспектора

Недостаје нам преко хиљаду људи у систему на свим нивоима, како би процес инспекцијског надзора могао несметано да функционише, истакла је министарка државне управе и локалне самоуправе и председница Координационе комисије за инспекцијски надзор Марија Обрадовић.

Након данашње седнице Координационе комисије за инспекцијски надзор утврђено је да постоје застоји у раду, посебно у реализацији Трогодишњег акционог плана за запошљавање инспектора, саопштило је Министарство.

Министарка Марија Обрадовић је навела да ће се у наредном периоду интензивно радити на решавању овог проблема у сарадњи са свим министарствима, а пре свега како би се процес новог запошљавања поједноставио.

Такође, на седници је размотрено увођење посебног службеничког звања, звање инспектор, а министарка је навела да Министарство државне управе и локалне самоуправе већ увелико ради на анализи потреба, имајући у виду слабу заинтересованост кадрова за обављање послова овог типа.

Обрадовићева је истакла и да је на седници било речи о томе зашто сви инспектори недовољно користе систем е-Инспектор.

"Мали број инспектора користи ову апликацију и већина пише ручно записнике. То није добро када је у питању унапређење инспекцијског надзора. Утврдили смо да и сам информатички систем мора бити боље прилагођен специфичностима сваке инспекције", закључила је Обрадовићева.

Додала је и да ће све што је данас констатовано на седници Координационе комисије бити преточено у одлуке, које ће бити прослеђене инспекцијама, али и да ће се у наредном периоду интензивно радити на налажењу решења за наведене проблеме.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара