Читај ми!

Пробни асфалт на делу деонице Прељина–Пожега – први знак да се радови приближавају крају

Деоница Прељина - Пожега Коридора 11, јесте једна од краћих деоница, али уједно и једна од најтежих због неприступачних делова. Стога је једна трећина трасе у тунелима и мостовима на чијој изградњи је ангажовано свакодневно око 1.000 људи, који су на делу деонице поставили и пробни асфалт.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић рекао је да ту сваки дан прође преко 1.000 камиона, а чини вам се да је крај далеко.

"И ово је први сигнал, први знак да ми видимо да се приближавамо крају; ово је 500 метара деонице, пробе асфалта да видимо како ће изгледати и сви који су се провозали сада могу да виде како ће изгледати Милош Велики", казао је Момировић.

Завршено је и око 50 одсто радова у тунелима Лаз и Муњино брдо, а на тунелу Трбушани 80 одсто, кажу извођачи.

"Оно што је највише било проблематично да се уради то је велика количина материја која је била потребна за насип. Милион и 400.000 кубика је потребно за насип; тај насип је завршен у проценту од 90 процената", истакао је Миодраг Поледица, извршни директор Сектора за стратегију, пројектовање и развој Путева Србије.

Ради се свакодневно у две смене, како би радове на ауто путу привели крају до Нове године, чиме ће се путовање од Чачка до Пожеге скратити са 45 на двадесетак минута, али и изместити комплетан транзитни саобраћај из седишта Моравичког округа.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво