Читај ми!

Врховни касациони суд: Ставке рачуна за струју у складу са законом

Врховни касациони суд је донео одлуку да је трошак гарантованог снабдевача саставни део цене струје, а не трошак који се посебно зарачунава и наплаћује купцу мимо утврђене цене.

У закључку Врховног суда наведено је да је "трошак гарантованог снабдевача саставни део цене електричне енергије утврђене у складу са важећом Методологијом за одређивање цене електричне енергије за гарантовано снабдевање, а не трошак који се посебно зарачунава и наплаћује купцу струје мимо утврђене цене".

Наиме, Удружење за заштиту права грађана "Процес" објавило је у јулу да ЕПС кроз рачуне за струју наплаћује и цену за трошкове гарантованог снабдевача, као стални трошак који потрошачи плаћају и када струју не троше, али да рачуни не садрже јасне и прецизне информације коју услугу заправо потрошач плаћа кроз трошкове гарантованог снабдевача.

Из ЕПС-а је Танјугу раније речено да строго поштују законе и да су све ставке на рачуну за струју утврђене у складу са законима, као и да је тако и у случају ставке "трошак гарантованог снабдевача".

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво