Читај ми!

Брнабић: Тражи се партнер који ће Зрењанинцима испоручивати чисту воду

Премијерка Ана Брнабић каже да се тражи партнер који ће бити у могућности да Зрењанинцима испоручује чисту воду, као и да ће ове или следеће седмице бити урађена техничка анализа која ће показати шта је све потребно инвестирати у већ изграђену фабрику.

Ана Брнабић је на питање новинара како ће Влада помоћи да Зрењанинци добију пијаћу воду, пошто је раскинут уговор са фабриком воде у том граду, рекла да је "Ерсте банка", која је кредитирала тај посао, раскинула уговор са компанијом која је снабдевала Зрењанин чистом водом, јер нису успели да испоруче воду у складу са уговором и анексом уговора који је урађен да би се дало нешто више времена за испоруку воде.

"Сада се тражи следећи партнер који ће бити у могућности да Зрењанинцима испоручи чисту воду и ради се техничка анализа шта је потребно инвестирати у ту изграђену фабрику, да ли од стране неког другог приватног партнера или града Зрењанина уз подршку државе, јер они та средства немају, да се та изграђена фабрика подигне и додатно инвестира да би се испоручила вода Зрењанинцима", рекла је Брнабићева на отварању Западнобалканског железничког самита на станици Прокоп.

Како је рекла, техничка анализа се спроводи ове или следеће недеље и онда ће се знати шта су даљи кораци.

"Пратимо сваки дан шта се дешава тамо и не одустајемо од тога да Зрењанинцима испоручујемо добру и чисту пијаћу воду и да идемо на ону забрану употребе воде. Радимо на томе и у Кикинди и још неким градовима у Војводини, и важно је што ћемо решити вишедеценијски проблем", навела је Брнабићева.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи