Читај ми!

Како изгледа надметање војне полиције из Русије, Казахстана, Кипра, Ирана, Катара и Србије

На полигону у Жичи код Краљева почело је међународно такмичење јединица војне полиције "Чувар реда". Одржава се у склопу међународних војних игара које већ шест године организује Русија, а Србија је први пут суорганизатор једне од дисциплина.

Србија је једна од једанаест земаља у којима се одржавају овогодишње Међународне војне игре. Поред припадника Војске Србије, на такмичењима у Краљеву учествују у припадници војних јединица из Русије, Казахстана, Кипра, Ирана и Катара.

"Претходило је наше учешће у шест година узастопних у овој дисциплини и наравно, резултати наше војске и спремност наше земље да буде организатор, да буде домаћин", наводи Небојша Стефановић, министар одбране.

Такмичење јединица војне полиције, једна од 34 дисциплине међународних војних игара на којима ове године учествују чак 42 армије света. Припадници Војске Србије су већ имали запажене резултате.

"Ја се искрено и потајно надам да ћемо бити први, али то ће показати такмичење. Нека буде само фер и нека буде спортски", наводи генерал-потпуковник Петар Цветковић, заменик начелника Генералштаба Војске Србије.

Војне игре "Чувар реда" у Краљеву ће трајати од 30. августа до 3. септембра.

Првог дана одржано је такмичење у гађању из аутоматског наоружања и пиштоља. Осим тога, у Жичи ће бити одржано и гађање патрола војне полиције, а од среде 1. септембра екипе прелазе на Берановац, где ће се надметати у решавању тактичких задатака и кросу на стази дугој 12 километара. Такмичења на Берановцу су отворена за публику.

недеља, 22. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи