Читај ми!

Војни рели у Русији, "камаз" и "урал" у акцији – медаље за возаче Војске Србије

Возачи Војске Србије освојили су једну сребрну и једну бронзану медаљу на такмичењу Војни рели, једној од 34 дисциплине Међународних војних игара, која се одржава у Кизилу на далеком истоку Руске Федерације.

У индивидуалним тркама, у категорији возила "урал" 6x6, сребрну медаљу донела је посада у којој су били водник Милош Четровић и десетар Иван Милошевић, а бронзу у категорији "камаз" 4x4 освојио је тим у саставу заставник Мирослав Љиљак и млађи водник Горан Станковић.

Након индивидуалних трка, возаче Војске Србије очекују надметања у трци са бојевим гађањем и на крају екипној трци, саопштило је Министарство одбране.

Све трке изводе се у различитим теренским условима, а такмичари тек пред старт добијају податке о маршрути, учитане у навигационе уређаје, преко којих судије прате детаље трке и брзину кретања возила.

На такмичењу се користе неборбена возила у категоријама 4x4 и 6x6 "камаз" и "урал", док се за трку са бојевим гађањем користе војна возила 4x4 ГАЗ-2330 "тигар".

За медаље у дисциплини Војни рели, осим екипе Војске Србије, такмиче се и екипе оружаних снага Израела, Монголије, Кине, Белорусије, Узбекистана и Русије. 

На престижном такмичењу Међународне војне игре, ове године учествују екипе из 42 земље, а припадници Војске Србије такмиче се још и у дисциплинама Чувар реда, Тенковски биатлон, Снајперска граница и Армија културе.

Србија ће ове године први пут бити један од домаћина Међународних војних игара и да ће се на нашим полигонима "Берановац" и "Жича" у Краљеву у дисциплини Чувар реда надметати екипе из шест земаља.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво