Читај ми!

Парастос настрадалима у Олуји служен у Цркви Светог Марка

У Цркви Светог Марка у Београду служен је парастос погинулима у војној акцији Олуја. Централна манифестација поводом Дана сећања на све страдале и прогнане Србе одржана је јуче у земунском насељу Бусије.

Српски народ сећа се страдалих и протераних Срба из Хрватске пре 26 година у војно-полицијској операцији "Олуја".

У цркви Светог Марка у Београду служен је парастос погинулима у Олуји.

У Србији - 12.000 прогнаних породица из Хрватске - нема решено станбено питање и живи у тешким условима.

Они траже од Србије да крене у борбу за доказивање истине о српском страдању, да се оснује меморијални центар српским жртвама страдалим у деведесетим - и да свет види - да српски народ није геноцидан - већ да је над њим вршен геноцид.

Миодраг Линта, председник Савеза Срба из региона каже да се људска права крше, стотине хиљада Срба не могу да поврате своју имовину, стечена права, пољопривредно земљиште, радни стаж, динарску и девизну штедњу, накнаду штете за уништену имовину у терористичким акцијама.

"Има пуно проблема и због тога није релно очекивати помирење и успоставу било каквог поверења између две државе док год Хрватска не покаже спремност да реши имовинска стечена права Срба, да процесуира све ратне злочине", рекао је Линта.

Централна манифестација поводом Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у војној акцији "Олуја" 1995. године, одржана је у земунском насељу Бусије.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи