Читај ми!

Рекордан број рођених беба у београдским породилиштима

У породилишту "Драгиша Мишовић" данас је рођен рекордан број беба. Јутрос до седам сати, када је завршена и смена лекара и бабица, водили су дечаци резултатом 17:6. Обављено је до сада већ 1.250 порођаја, од три до пет дневно. Др Игор Пљеша из КБЦ "Драгиша Мишовић" каже за РТС да ће, ако се настави овим темпом, бити 3.600 порођаја, више него дупло од годишњег просека. У породилишту "Народни фронт" рођено је 38 беба за 24 сата.

Игор Пљеша је за Београдску хронику рекао да је од седам сати ујутру било десет порођаја, и да је рођено осам дечака и две девојчице.

Смена, каже, изгледа предивно, ужурбано и прелепо.

"Довољно дуго сви радимо да се погледима договоримо око свега. Од пријема до порођајне сале са осмехом доведемо наше пацијенткиње. Један тимски рад у коме не можемо једни без других. Све то функционише потпуно перфектно. Деца нам се рађају уз фину музику, и ујутру будете уморни, али потпуно испуњени предивним осећањем", каже Пљеша.

Нада се, каже, да ће, ако се настави овим темпом, бити 3.600 порођаја ове године, а просек је 1.500.

"Надамо се да ћемо то и да испунимо. Жене су препознале наше породилиште као најбоље. Свака вагинално порођена жена, ако су у реду она и беба, после 48 сати иду кући, а ако је царски рез – после 72 сата, да би могле да дођу друге жене", рекао је Пљеша.

Још један рекорд данас забележен у породилишту "Народни фронт". Рођено је 38 беба за 24 сата. Ту утакмицу добиле су девојчице.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара