Читај ми!

Пожаре у Северној Македонији гасе и четири хеликоптера МУП-а Србије

Четири хеликоптера Министарства унутрашњих послова са 16 чланова Хеликоптерске јединице и припадницима Сектора за ванредне ситуације дошло је у Kумановску регију у Северној Македонији како би помогли у гашењу пожара који је захватио Старо Нагоричане и села у овој регији, саопштено је из МУП-а.

Министра унутрашњих послова Србије Александра Вулина, вршиоца дужности начелника Сектора за ванредне ситуације Луку Чаушића и флоту која ће бити ангажована у гашењу пожара дочекао је министар полиције Северне Македоније Оливер Спасовски, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је Вулин је навео да је председник Србије Александар Вучић након разговора са премијером Северне Македоније Зораном Заевим "издао наређење Министарству унутрашњих послова да учини све да се помогне становништву у Северној Македонији".

Вулин је истакао да се од данас на простору Северне Македоније, у којој букте пожари, налазе четири хеликоптера Министарства унутрашњих послова, три ватрогасна, од чега два "бела"  носивости тону и 200 литара воде и "Х-145" носивости тону, док четврти служи за извиђање и навођење.

"Ми смо спремни да уколико услови то буду захтевали и ситуација се погорша интервенишемо са нашим људима и техником у било ком делу Северне Македоније где је наша помоћ потребна", рекао је министар Вулин истакавши да Србија на овај начин спречава и ширење пожара на Републику Србију.

Kако је нагласио, ми смо једно на овом простору и морамо да будемо што ближе једни другима.

Министар унутрашњих послова Северне Македоније Спасовски захвалио се председнику Србије Александру Вучићу, министру Вулину и Влади Србије на упућеној помоћи истакавши да је у Северној Македонији тренутно активно 13 пожара, који прете да захвате већу површину.

"Важно нам је што као држава нисмо препуштени сами себи, ту су наши пријатељи из Републике Србије и желим у своје лично име и у име Владе да се захвалим на упућеној помоћи у виду четири хеликоптера који ће помоћи у гашењу пожара", рекао је Спасовски.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво