Читај ми!

Кабасти отпад затрпава Сићевачку клисуру, ренџери пописали преко 200 дивљих депонија

Ренџери Сићевачке клисуре имају сличне проблеме свакога лета. Њима нису проблем толико немарни туристи колико дивље депоније које лако плану. Душан Смиљанић из удружења Виа Милитарис каже за РТС да је на подручју целе Сићевачке клисуре пописано преко 205 дивљих депонија. Наводи да их због познавања терена зову и ватрогасци да помогну када избије пожар.

Душан Смиљанић је гостујући у Београдској хроници рекао да су у Сићеву за три године успели да региструју и попишу преко 205 дивљих депонија.

"То је вишедеценијски проблем, углавном се ради о кабастом отпаду. У Сићевачкој клисури има преко десетак села, то су све планинска села. Дешава се велики проблем с тим отпадом који се не одвози. Тако да немамо за сада решења. Депоније су велики проблем", казао је Смиљанић.

Пре двадесетак дана је, додаје, букнуо пожар на једној од највећих депонија. Ватрогасци их, кажу, зову, пошто знају терене.

"Ми смо им фактички логистичка подршка. Спроводимо их до терена. Комуницирамо с мештанима, помажемо. До неких депонија може да се дође само теренским возилом и гашење је веома отежано", рекао је Смиљанић.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се