Читај ми!

Пожар на Мокрој Гори – ватрогасци контролишу и неприступачно подручје

Пожар на Мокрој Гори је под контролом са свих страна и нема више отвореног пламена . Није било угрожених домаћинстава. Ужички Градски штаб за ванредне ситуације прогласио је због пожара ванредну ситуацију у Месној заједници Мокра Гора.

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић каже да ватрогасци-спасиоци у садејству са Хеликоптерском јединицом настављају са гашењем пожара на Мокрој Гори и да нема угрожених домаћинстава.

Ватрогасци су раније већи део пожара, са три стране, држали под контролом, а у међувремену су успели да успоставе контролу на најнеприступачнијем делу терена.

Вршилав дужности Начелника Сектора за ванредне ситуације је истакао да је на територији Мокре Горе данас проглашена ванредна ситуација, као и да су на гашењу пожара ангажована 132 ватрогасца-спасиоца са 42 возила.

У акцију су укључени и припадници Хеликоптерске јединице са четири летелице, као и 25 припадника Специјализоване јединице цивилне заштите и 16 добровољно ватрогасних друштава.

Поновио је да је пожар избио јуче око 17 часова и да се због изузетно јаког и врелог ветра муњевито проширио.

"Министарство унутрашњих послова је брзо реаговало, тако да је током ноћи ангажовано 100 припадника Сектора за ванредне ситуације, подигнута Цивилна заштита, добровољна ватрогасна друштва, а наредбом министра унутрашњих послова Александра Вулина и Хеликоптерска јединица", навео је Чаушић.

Чаушић је навео да ће узрок пожара бити накнадно утврђен и апеловао на све да буду опрезни приликом боравка у природи, да не прилазе отвореним пламеном шуми, а нарочито да не бацају опушке цигарета како не би изазвали катастрофу.

"Морам да се захвалим свим ватрогасцима-спасиоцима. Ово је ко зна који по реду велики пожар ове године. Већина ових људи је право са гашења пожара у Негбини дошла на Мокру Гору. Хвала, наравно и припадницима Цивилне заштите и сјајним пилотима Хеликоптерске јединице", рекао је Чаушић.

Александар Раичевић из Хеликоптерске јединице право са гашења пожара у месту Негбина стигао је на Мокру Гору.

"Ситуација јесте тешка, надморска висина је велика, високе су температуре, али боримо се. Видљивост је добра. Трудимо се да избацимо воду са безбедне висине и да на прави начин, онако како нас Сектор за ванредне ситуације наводи, угасимо тај пожар", рекао је Раичевић.

Додао је да у акцији учествују хеликоптери "газела", "ербас Х-145" и два "бел 212".

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи