Читај ми!

Пожар на Мокрој Гори, МУП шаље помоћ из десет градова Србије

Око 100 хектара шуме гори на неприступачном подручју Мокре Горе. МУП је упутио додатне снаге ватрогасно-спасилачких јединица како би заједничким снагама са колегама из Мокре Горе, Ужица, Пожеге и Чајетине ставили ватру под контролу.

Начелник Одељења за ванредне ситуације Ужица Саша Цицварић рекао је за Танјуг да је у току поподнева избио пожар и да на неприступачном терену гори око 100 хектара четинарске шуме.

"Пожар гаси 50 ватрогасаца, а у току сутрашњег дана очекујемо њих још 90, као и хеликоптере који ће гасити пожар из ваздуха. Мећавник није захваћен пожаром, а нису угожена ни домаћинства на овом подручју", додао је Цицварић.

Цицварић је нагласио да гашење пожара отежавају јак ветар и висока температура.

У саопштењу МУП-а се наводи да је на подручујe Мокре Горе послато још 82 ватрогасца-спасиоца из 10 градова Србије са тешком механизацијом, aутоцистернама и возилима за гашење шумских пожара.

Додаје се да ће у помоћ притећи и 78 припадника специјализоване јединице цивилне заштите, као и припадници добровољних ватрогасних друштава.

С обзиром на изузетно неповољне временске услове, јак ветар и неприступачност терена, МУП наглашава да ће се појачати напори на гашењу пожара ради брже локализације и ликвидације пожара.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво