Читај ми!

МУП апелује на мотоциклисте да поштују прописе, за три дана погинуло четворо

Број погинулих мотоциклиста у јулу ове године највећи је у последњих пет година. Само у последња три дана погинула су четири возача мотоцикла.

Министарство унутрашњих послова позива возаче мотоцикала да поштују саобраћајне прописе, нарочито ограничење брзине, да користе заштитну кацигу, као и остале елементе заштите, како би сачували свој и туђе животе.

"Такође, апелујемо на возаче других моторних возила да обрате пажњу на мотоциклисте приликом предузимања радњи у саобраћају, а нарочито приликом скретања и укључивања у саобраћај", рекао је Далибор Јовановић из Управе саобраћајне полиције.

Истакао је да је број погинулих возача мотоцикала у јулу ове године највећи у последњих пет година.

"У последња три дана у саобраћајним незгодама у Србији погинула су четири возача мотоцикла. Од почетка јула ове године укупно је настрадало 11 мотоциклиста, од којих четири возача нису користила заштитну кацигу. Анализе показују да је у саобраћајним незгодама са страдалим мотоциклистима најчешћи узрок био губитак контроле над мотоциклом услед неприлагођене брзине", нагласио је Јовановић.

У првих шест месеци ове године мотоциклисти су учествовали у 690 саобраћајних незгода, од којих су они изазвали 301.

Кад је реч о саобраћајним незгодама у којима је било погинулих, од 22 саобраћајне незгоде, возачи мотоцикала изазвали су дванаест.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи