Читај ми!

Преминула докторка Драгана Обрадовић

Проф. др Драгана Обрадовић, специјалиста неурологије на ВМА, стручњак са великим искуством у лечењу мултипле склерозе, преминула је после борбе са тешком болешћу.

Пацијенти, пријатељи и колеге опростили су се на друштвеним мрежама од докторке Драгане Обрадовића (55).

Професорка Обрадовић рођена је 1966. године. Завршила је Медицински факултет у Београду, а затим и магистрирала неурологију 1996. године. Докторирала је 1997, и специјализирала неурологију. 

Радила је као предметни едукатор у настави за лекаре на специјализацији из неурологије.

Докторка Обрадовић је радила на пројектима 2007. године "Трансплантација матичних ћелија код оболелих од МС", као и на пројекту "Когнитивни поремећаји код оболелих од МС".

Била је члан Неуролошке секције Српског лекарског друштва, као и Европске федерације неуролошких друштава. 

Објавила је више стручних радова и књига из области Мултипле склерозе и исхемијске болести мозга, монографију Цитокини и мултипла склероза, Запаљенске болести крвних судова, Реуматолошке болести.

Докторка Драгана Обрадовић скретала је пажњу јавности и институцијама да мултипла склероза више није неизлечива болест.

Залагала се за благовремено улагање у терапију за ову болест.

"Фармацеутске куће и држава би сигурно постигле добар финансијски договор, а на корист свих – друштва, пацијената и њихових породица. Да се обезбеди присуство свих лекова и да се обезбеди лек за највећи број пацијената којима може да помогне. Право на здравље је једно од основих људских права које је регулисано Повељом УН и Повељом Светске здравствене организације", рекла је докторка Обрадовић у једном од интервјуа за РТС.