Читај ми!

И малом Бошку хитно потребан најскупљи лек на свету – у трку с временом укључио се и Олимпијски тим Србије

Погоршава се стање Бошка Гуглете који болује од спиналне мишићне атрофије, ретке неуро-мишићне болести, и хитно му је потребна терапија. До сада је сакупљено 60 одсто средстава. Сви хумани људи могу да помогну слањем СМС поруке 1032 на број 3030, или да средства уплате на жиро-рачун, који је доступан на интернету. И грађани Босне и Херцеговине могу да помогну позивом на број 1432.

На почетку је живота, а највећи непријатељ му је време. Да би преживео, Бошко терапију треба да прими пре него што напуни годину дана, а сада има скоро седам месеци. Да би терапија деловала не сме ни да има више од 12 килограма. У болници је са мамом, која нам се јавила видео-поруком.

"Бошко и ја се већ 37 дана налазимо у Дечјој болници у Новом Саду. Он је све време на респиратору, хране га на сонду и све је слабији и слабији. Молимо вас да нам помогнете да Бошко што пре оде по свој лек да би био потпуно здрав дечак, јер му ‘золгесма’ то омогућава", каже Нађа Гуглета, Бошкова мама.

Лек кошта 2,5 милиона долара, и најскупљи је лек на свету. Читава Србија, дијаспора, Република Српска, појединци и организације удружени су да би помогли Бошку. Апели за помоћ стижу и од олимпијског тима наше земље.

"Поред подршке коју шаљете нама свакодневно, замолио бих вас да пошаљете и 1032 на 3030 и тако помогнете Бошку у борби против опаке болести", апелује Чаба Силађи, репрезентативац Србије у пливању.

Родитељи Гаврила, који болује од исте болести и за кога је Србија скупила сав потребан новац, данас су одлучили да вишак средстава од близу 300.000 евра поклоне Бошку.

"Јако смо дирнути гестом Гаврилових родитеља. На њихов захтев део донација које су прикупљене за Гаврила пребачене су на Бошков рачун", прича Јанко Гуглета, Бошков тата.

Новак је потписао лоптицу, ватерполисти Србије дрес, фудбалери Војводине такође, и то су само неке од ствари на лицитацији за Бошка.

Организован је низ манифестација широм Србије и Републике Српске, а подршка да се сакупи још близу милион евра стиже и од најмлађих.

"Пошаљи поруку на 1032 на 3030 за Бошка", поручују деца из Србобрана.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи