Читај ми!

Загорки Доловац трећи мандат Републичког јавног тужиоца

Скупштина Србије изабрала је вечерас Загорку Доловац за Републичког јавног тужиоца, којој ће то бити трећи мандат, будући да је на функцији од 2010. године.

Нови шестогодишњи мандат Загорке Доловац почиње у јануару 2022. године.

Доловац је раније представила Државном већу тужилаца програм организације и унапређења рада јавног тужилаштва за период од 2022. до 2028. године.

Навела је да су јој приоритети у раду одлучна борба против криминала, нарочито против корупције, јачање међународне сарадње, повећање ефикасности кривичног гоњења кроз ефикасну примену тужилачке истраге.

"Надам се да ћу бити у могућности да надоградим претходно остварено и још више допринесем владавини права и ефикаснијем раду правосуђа", навела је тада Доловац.

Доловац је рођена у Новом Саду, завршила је гимназију у Сремским Карловцима, дипломирала је на Правном факултету у Новом Саду 1989. године, а правосудни успит је положила 1992. године.

Од 2004. до 2007. била је заменик окружног јавног тужиоца у Новом Саду, од 2007. до 2009. налазила се на месту в. д. окружног јавног тужиоца у Београду, а од 1. јануара 2010. је Републички јавни тужилац.

Јавног тужиоца на предлог Владе бира Народна скупштина са листе кандидата које утврђује Државно веће тужилаца и на период од шест година.

Скупштина Србије усвојила је више закона - Закон о попису у пољопривреди, допуне Закона о судијама и ВСС.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара