Читај ми!

Гужве на Градини се не смањују, сати чекања и километарске колоне

Велика летња туристичка сезона путника из западне Европе ка јужним дестинацијама је у току, па су велике и гужве на граничним прелазима и наплатним рампама. На граничном прелазу Градина на изласку из земље тренутно се чека између три и четири сата, док је колона аутомобила дугачка преко десет километара. На Хоргошу се вечерас чека двадесетак минута на улаз у земљу. Колона је и на излазу из Србије, потребно је око два сата да би се ушло у Мађарску.

На граничном прелазу Градина, ситуација је непромењена, гужве се не смањују, огроман је прилив возила. На изласку из земље тренутно се чека између три и четири сата, док је колона аутомобила дугачка преко десет километара.

Због великог броја аутомобила који прилази овом граничном прелазу, саобраћајна полиција пропушта возила и регулише саобраћај на прилазу тунелу Пржојна падина, недалеко од граничног прелаза.

Свима који морају на пут преко поменутог прелаза с Бугарском саветује се да буду максимално опрезни или да, ако могу, одложе пут за неки радни дан.

Српска полиција и царина раде максималним капацитетом како би се гужве умањиле колико је то могуће.

На Хоргошу вечерас се чека двадесетак минута на улаз у земљу, ради шест трака, али путници претходно морају да се задрже око два сата да би напустили Мађарску у правцу Србије.

Колона је и на излазу из Србије, потребно је око два сата да би се ушло у Мађарску, на прелазу Реске.