Читај ми!

Колапс на Градини, колона возила дуга осам километара

Током викенда су на скоро свим граничним прелазима огромне гужве. Највеће су на прелазу Градина с Бугарском, где су се формирале колоне аутомобила дуге осам километара. Задржавања на том прелазу су четири часа.

На Градини је прави саобраћајни колапс, колона аутомобила је дуга осам километара. Саобраћајна полиција је на ауто-путу код тунела Пржојна падина, где зауставља аутомобиле како не би чекали у тунелима и наизменично их пропушта.

Прелазак границе је у свих шест трака и српска и бугарска полиција и царина раде на тзв. минималном режиму, међутим, толико је велики прилив возила да је немогуће да прелазак буде бржи.

На Градини се чека четири сата и процене су да ће гужва потрајати до ноћас, а боља ситуација се очекује сутра.

Возачи се упозоравају на изузетно велику гужва на источном краку Коридора 10. На ауто-путу Београд–Ниш у висини села Трупале, јутрос око пет сати догодила се тешка саобраћајна несрећа.

На граничном прелазу Хоргош отворено је свих шест улазних трака, уз додатне две са излазне стране које привремено служе за пријем возила, како би се убрзао проток аутомобила.

Путници се на улазу у Србију задржавају око сат времена, али пре тога морају да сачекају најмање два сата да би изашли из Мађарске, према нашој земљи.

Формиране су и колоне на излазу из земље. На суседном прелазу Реске, на улаз у Мађарску, чека око два сата.

Гужва је и на граничном прелазу Томпа-Келебија где је потребно око два сата да би се прешла мађарско-српска граница, у оба правца.

Задржавања од 60 до 120 минута бележе се и на Хоргошу 2 и Бачким Виноградима.

У колонама се чека и на граници са Црном Гором, на граничном прелазу Гостун. Гужве су и на улазу и на излазу из земље, задржавање је дуже од пола сата. Путницима се саветује коришћење и граничног прелаза Јабука, изнад Пријепоља. 

На Прешеву су гужве у оба путна правца. На изласку и улазу у Србију чека се око сат времена.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво