Читај ми!

Почиње гласање за изглед будућих вагона београдског метроа

Београђани могу на зиду Старог двора да виде предлоге како ће изгледати вагони будућег метроа, али и да гласају преко сајта Скупштине града, најавио је за РТС заменик градоначелника Горан Весић. Истакао је да је Влада Србије за најважнији пројекат за Београд обезбедила 4,6 милијарди евра.

Предлози за изглед будућег метроа су светлост, слобода, сигурност и снага.

"То су четири предлога за које ће Београђани гласати преко сајта Скупштине града до 15. септембра када ће бити објављено који је предлог победио и тада почиње реализација пројекта", најавио је гостујући у Београдској хроници Горан Весић.

Навео је да ће прва линија метроа бити завршена 2028., а друга 2030. године.

Такође, саопштио је и да ће почетком новембра почети изградња Депоа на Макишиком пољу чиме ће фактички почети изградња београдског метроа. 

"То ће се десити после 50 година од када је први пут обећана изградња метроа 4. децембра 1981. када је тадашњи градоначелник Бранко Пешић рекао после отварања Газеле да Београд мора добити метро и станицу Прокоп", подсетио је Весић.

Указао је да је требало 50 година да се сан оствари и да је Београд први пут дошао у ситуацију да гради метро.

"Не би Београд добио метро да није председник Вучић стао иза овог пројекта да није Влада Србије обезбедила 4,6 милијарди евра", нагласио је Весић.

Истакао је и да је изградња метроа историјска ствар за Београд и да је зато важно да сви учествују у томе.

Улагања у леву обалу Дунава

После данашњег отварања Дома здравља у Борчи, Весић је најавио и нова улагања, како је рекао у леву обалу Дунава. До краја године почеће изградња вртића и општинског услужног центра. 

Навео је и да су почели радови на канализационој мрежи, да се ради канализациона црпна станица "Крњача 2", као и да ће почети изградња постројења за прераду отпадних вода.

Такође, у наредним годинама на левој обали Дунава градиће се гимназија, базен, мост код Аде Хује, а предвиђено је и спуштање трамваја на ту обалу.

Додао је и да почиње изградња пута Београд–Зрењанин.

"Нико нема право да туче контролоре"

Поводом јучерашњег инцидента у градском јавном превозу када је претучен контролор, Весић је нагласио да нико нема право да туче контролоре и да је то педесети напад на њих од почетка године.

"Људи који не плаћају карте раде против интереса свих других грађана. Људи који не плаћају карту раде против закона", оценио је Весић.

Нада се да ће та, како је рекао, "бахата особа која је нанела повреде контролору бити ухапшена". 

Што се тиче приватног обезбеђења, Весић је рекао да они немају право да контролишу карте, али и да је очигледно да ће они бити у превозу ради заштите контролора.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво