Читај ми!

Дрина поново место окупљања, јубиларна регата оборила све рекорде посећености

После годину дана паузе Дрина је поново била место окупљања људи из свих крајева земље и региона. Јубиларна 20. Дринска регата од Рогачице до Љубовије оборила је све рекорде посећености, а смештајни капацитети за овај викенд распродати су неколико недеља раније.

Лепоте Азбуковице најбоље се виде са најлепше реке на Балкану и зато је Дрина двадесету годину заредом место сусрета хиљада људи који уз музику и песму славе живот.

"Тренутно нас је на чамцу тринаест, долазимо из Љубовије, Крагујевца, Новог Сада, има нас са разних места. Већ дуги низ година долазимо овде јер ово нема цену", истиче Бојан Миловановић из Љубовије.

Драгомир Савић из Београда каже да је на Дрини "супер провод" и да је дошла "цела екипа".

За најзначајнији туристички догађај у Љубовији и околини домаћини су се месецима припремали јер кад је Дринска регата - за један викенд, кажу, заради се колико за месец дана.

"Заиста велики број учесника се пријавио за пловидбу, што из наше земље, што из региона, тако да је било преко хиљаду пловила на реци. Поред спуста посетиоци су имали прилику да уживају и у веома богатом културно-забавном програму, тако да су сви садржаји били богати, а људи који су дошли имали су прилику да се лепо проведу и понесу незаборавне утиске из Љубовије", каже директорка Туристичке организације Општине Љубовија Јелена Тешић.

Најлепшим током реке Дрине сплаварило је више од 15.000 људи, а спуст од Рогачице до Љубовије трајао је чак осам сати.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво