Читај ми!

На шта се грађани највише жале Секретаријату за инспекцијске послове

У претходном периоду највећи број жалби Београђана тиче се бесправне градње, односно сумње грађана на бесправну градњу, и у делу централних општина на сумњу да се одступа од издатих грађевинских дозвола и такозваних надоградња, наводи за РТС Соња Божовић, секретар Секретаријата за инспекцијске послове. Додаје да је у претходном периоду, било доста жалби грађана и на кршење епидемиолошких мера.

Соња Божовић је гостујући у Београдској хроници навела да то што су ублажене строге епидемиолошке мере не значи да више нису на снази сви они закони и одлуке које важе у редовним околностима.

"Ту се пре свега подразумева поштовање јавног реда и мира, тако да ће инспекција сходно својим овлашћењима да реагује", истиче Божовићева.

Додаје да ће инспекција посебну пажњу обратити на угоститељске објекте и локале у стамбеним зградама.

"Подсетила бих да је радно време угоститељских објеката у стамбеним зградама током радних дана до поноћи, а музика до 23.00 часа. А за викенд до један час после поноћи, са тим да музика најкасније може бити до поноћи. За општину Врачар то важи за све угоститељске објекте који су на удаљености мањој од 50 метара од стамбених зграда, а за део Цетињске и Зетске на оне који су у кругу од 150 метара од стамбених зграда", објашњава гошћа Београдске хронике.

Истиче да смо се се сви пожелели дружења и окупљања, али се правила морају поштовати, и како каже, биће кажњени сви они који их крше.

"Не сме доћи до тога да наши суграђани немају могућност да мирно уживају у својим домовима. Тако да ћемо поступати по свим пријавама као и до сада", поручује гошћа Београдске хронике.

"Највећи број жалби односио се на бесправну градњу"

Говорећи о нелегалној градњи наводи да се у претходном периоду највећи број жалби односио на бесправне градње, односно сумње грађана на бесправну градњу и у делу централних општина на сумњу да се одступа од издатих грађевинских дозвола и такозваних надоградња.

Наводи да инспекција наставља да поступа по пријавама грађана као и до сада, и објашњава да инвеститор добија упозорење да има рок у коме може сам да уклони своје бесправне радове.

Уколико он то не учини, објашњава гошћа Београдске хронике, то чини Град и Секретаријат за инспекцијске послове.

"Ми по законској процедури сваког инвеститора упозоримо и писано да он има рок у коме може сам да спроведе и уклони своје бесправне радове, а уколико то не учини, онда то чини Град, Секретаријата за инспекцијске послове. Ми уклањамо бесправне радове али трошкове наплаћујемо од инвеститора и то онда за њих изађе далеко скупље него да су сами срушили. Град увек наплати своја потраживања од инвеститора", закључила је Божовићева. 

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво