Читај ми!

Станари зграде на Дорћолу не могу нормално да живе од буке из кафића, нема коме се нису обратили за помоћ

Бука коју сваке вечери слушају станари зграда у улицама Браће Барух и Мике Аласа из оближњег бара је, кажу, несносна, а ништа не могу да промене.

Наташа Симић каже да журке трају до један ноћу.

"Док се гости разбеже то је већ пола два, а ја морам у пет ујутру да устанем да идем да радим. Та галама ме убија, не могу да спавам и не могу да радим. Све комшије које имају малу децу њима је апсолутно свеједно да ли је петак, субота, уторак, четвртак. Комшиница која има бебу од годину дана, апсолутно је једва преживела и морала је да се одсели да би могла са својом бебом да издржи све то", каже Наташа.

Неки од станара чак тврде да су им из кафића претили када су им скретали пажњу на буку. И наша саговорница се плаши, па нас је молила да јој не прикажемо лице.

"Ја живим у броју 25 и бука је неподношљива. Кад су увече журке, једноставно не чујемо телевизоре, нашу музику, са затвореним прозорима. Не можемо да спавамо, тотално смо у расулу већ месецима. То траје још од прошле године", прича једна станарка.

Станари су се жалили Инспекцији за заштиту животне средине, Туристичкој инспекцији, Општини Стари град, Комуналној милицији, од неких су добили одговоре, од неких не.

"Кад дође еколошка инспекција, ми имамо додељену инспекторку. Она јесте признала да кад су дошли у ванредну инспекцију да су до оног тамо ћошка, иза свих наших зграда чули како се тресе бетон, али они по том питању не могу ништа да раде", додаје Наташа Симић.

Комунална милиција апелује на појединце да не злоупотребљавају нове мере Владе Републике Србије.

"Поједини угоститељски објекти, једноставно власници, дали су себи за право непосредно пре ступања на снагу нових одредби Владе које се тичу извођења музичког садржаја, да сами  одреде и радно време и време када ће емитовати музички садржај. Било је изолованих случајева у претходном периоду да смо ми по пријавама, наравно и самоиницијативно у складу са унапред планираним активностима, затицали неке субјекте да су емитовали музички садржај након тих 18 часова где смо у складу са својим овлашћењима санкционисали", наводи Ранко Шекуларац из Комуналне милиције.

У телефонском разговору менаџерка кафића нам је рекла да раде све по пропису. Биће ваљда лакше када буде усвојен Закон о буци и када комунална милиција на лицу места буде мерила ниво буке и кажњавала.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво