Читај ми!

Стефановић: Србија озбиљна земља која брине о својој војсци

Министар одбране Небојша Стефановић присуствовао је у ваљевској касарни "Војвода Живојин Мишић" свечаности полагања заклетве војника на добровољном служењу војног рока јунске генерације.

Стефановић је, том приликом, поручио и да ће здружена вежба на Пештеру која се изводи 27. јуна показати шта значи добро опремљена и добро увежбана војска, као и колико је Србија данас озбиљна земља која брине о својој војсци, саопштило је Министарство одбране.

Како се наводи, на верност отаџбини у ваљевској касарни обавезало се 220 младића и 40 девојака из три центра за обуку Војске Србије.

Честитајући им положену заклетву, Стефановић изразио је задовољство чврстином и одсечношћу њиховог строја и истакао да му је посебна част што присуствује заклетви најмлађих војника.

"Овај частан чин је на понос вама, вашим породицама, вашим најближима и вашим најмилијима, али и целом нашем Министарству одбране, војсци и целом нашем народу. Част је највећа и највиша морална вредност војника", додао је Стефановић.

Како је нагласио, војник чува част у свом срцу и она га подстиче да остане лојалан својој заклетви.

"Уверен сам да ћете ви ове данас изговорене речи заклетве носити трајно у свом срцу и добро их запамтити. Данас сте у касарни која носи име по нашем знаменитом војводи Живојину Мишићу, а у његовој чувеној - 'живот је вечита борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред', налази се, рекао бих, у најкраћем, најбољи опис нашег народа", рекао је министар.

Истакао је да је Србија земља поносних и храбрих људи, славне традиције, славне историје и великих војсковођа.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво