Читај ми!

Како се обучавају будући млади подофицири ратног ваздухопловства и ко може да се пријави на конкурс

Команда Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије запослиће стотину младих подофицира. Конкурс је отворен до краја маја, а прилику да, после обуке, стану у плави строј и стекну прве чинове добиће младићи и девојке до 26 година, који имају завршену средњу школу и остваре најбоље резултате на селекцији.

Момци и девојке који буду најуспешнији упућују се на шестомесечни курс за подофицире у центре за обуку Војске Србије. Они који су прошли селекцију на прошлом конкурсу приводе крају обуку на аеродрому у Батајници.

"Имамо могућност да заснујемо стални радни однос, бенефицирани радни стаж, сигурну зараду, могућност решавања стамбеног питања, могућност даљег напредовања и усавршавања у земљи и у иностранству и рад на најсавременијој техници", каже Јелена Јовичић, полазница курса за подофицире РВ и ПВО.

"Први модул је општа војничка обука, други модул – ту смо се оспособљавали за командирске дужности, трећи модул је специјалистичка обука у центрима за обуку", наводи Маја Николић, полазница курса за подофицире РВ и ПВО.

Полазницима су обезбеђени смештај, исхрана, униформа, здравствена заштита и новчана примања.

"Добио сам могућност да постанем техничар за авион и мотор на 'мигу 29', то је авион најмодерније наше средство у РВ", истиче Ђорђе Ћосовић, полазник курса за подофицире РВ.

"Као механичар одговарате за неког ко лети у висине и док авион не слети на земљу ви се носите са тим задатком", додаје Раденко Голе, полазник курса за подофицире РВ и ПВО.

После успешно завршеног курса, кандидати са чином водника добијају прилику да раде на најсавременијим ваздухопловима, ракетним и радарским системима које наша војска поседује.

"Добијају један леп и одговоран посао, посао пун изазова, посао који омогућава напредовање, добијају могућност узимања повољних стамбених кредита", наглашава заставник прве класе Андрија Ђорђевић, главни подофицир 24. ваздухопловнотехничког батаљона.

Будуће младе старешине Војске Србије ће, у зависности од формацијског места и специјалности, радити на војним аеродромима у Батајници, Лађевцима и Нишу и на војним објектима у Београду, Новом Саду, Јакову, Панчеву, Зуцама и Старим Бановцима, где су размештене јединице РВ и ПВО.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво