Читај ми!

Честитке поводом Рамазанског бајрама

Државни званичници Србије честитали су Рамазански бајрам реис-ул-улеми Исламске заједнице Србије и главном муфтији Исламске заједнице у Србији, као и свим верницима исламске вероисповести.

Поводом Рамазанског бајрама у среду су честитке упутили председник Србије Александар Вучић, председница Владе Ана Брнабић и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић.

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић честитао је на седници парламента Рамазански бајрам свим припадницима муслиманске заједнице у Србији.

"Дозволите ми на почетку да у име Народне скупштине поглавару и свим припадницима муслиманске заједнице у Србији пожелим да радост Рамазанског бајрама проведу у добром здрављу са својим ближњима, комшијама и пријатељима и да заједно радимо за бољу будућност Србије негујући врлине мира и толеранције", рекао је Дачић на седници.

Mинистар одбране Небојша Стефановић упутио је Реис ул улеми Исламске заједнице Србије др Сеаду ефендији Насуфовићу поводом Рамазанског бајрама честитку у којој њему и верским службеницима и верницима Исламске заједнице жели да празнике проведу у миру и благостању.

"Нека ваше молитве и одрицања током протеклог месеца поста буду импулс изградњи још чвршћег пријатељства и слоге у нашој заједничкој борби против коронавируса и даљем напретку наше Србије", поручио је Сефановић.

Честитке је упутио и припадницима Министарства одбране и Војске Србије исламске вероисповести и пожелео им је да празнике проведу с породицама у миру, радости, духовном благостању и сваком истинском добру.

Муфтији београдском и главном војном имаму Војске Србије мајору Мустафи ефендији Јусуфспахићу Стефановић је упутио искрене честитке.

"И у овој години, која ће остати упамћена по пандемији, упућени смо једни на друге, уједињени у стрпљењу и истрајности, зато нека нас, као и до сада, у свим животним искушењима, води љубав и радост, узајамно поштовање и разумевање, истинољубивост и праведност. Са жељом да и овај Бајрам дочекате у добром здрављу и срећи окружени Вашом породицом и пријатељима, још једном упућујем искрене честитке", навео је Стефановић у честитки.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић честитао је старешинству и свим грађанима исламске вероисповести на Косову и Метохији и у осталим деловима Србије велики верски празник Рамазански бајрам.

"Поруке мира, разумевања и слоге нека буду водиље током бајрамских дана. Ово је прилика да са поносом истакнемо да су међуверски и међуетнички склад, вредности која наша заједничка држава баштини кроз историју", поручио је Петковић.

Директор Канцеларије за КиМ је додао да начела које афирмише Рамазански бајрам, попут међусобног поштовања, солидарности и заједништва, треба да буду надахнуће и подстицај да се истраје на путу разумевања и уважавања различитости, које нас обогаћују у цивилизацијском, културолошком и сваком другом смислу.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић честитао је Рамазански бајрам свим грађанима исламске вероисповести и да празник проведу у здрављу и миру.

"Празници нас увек подсете на то да је најважније да будемо једни другима пријатељи. Желим да празник, проведете са својим породицама, пријатељима и комшијама у нади да ће овај велики дан допринети узајамном уважавању, толеранцији и међусобном поштовању. У своје име и у име општине Грачаница честитам вам предстојећи Рамазански бајрам", поручио је Поповић, саопштено је из општине Грачаница.

Заштитник грађана Зоран Пашалић је свим грађанима Србије исламске вероисповести честитао Рамазански бајрам уз жељу да га прославе у здрављу и радости са својим породицама, комшијама и пријатељима.

"У изазовним временима у којима живимо подршка, толеранција и солидарност су најважније вредности које треба неговати, а међусобно уважавање и поштовање смернице које треба следити", поручио је Пашалић у честитки.

Министарка правде Маја Поповић честитала је Рамазански бајрам Ријасету Исламске заједнице Србије, Исламској заједници у Србији и грађанима муслиманске вероисповести.

"Нека Бајрам у сваком човеку утврди вечне вредности љубави, слоге, поштовања, толеранције, како бисмо сви заједно допринели напретку Србије и човечанства у време великих изазова", написала је министарка и пожелела верницима да празник проведу у срећи, миру и благостању, окружени породицом и пријатељима.

Градоначелник Београда др Зоран Радојичић упутио је честитку поводом Рамазанског бајрама реису-л-улеми Исламске заједнице Србије Сеаду Насуфовићу, муфтији београдском Мустафи Јусуфспахићу и свим члановима Исламске заједнице у Београду и целој Србији.

"Срдачно вам честитам први дан Бајрама и завршетак светог муслиманског месеца поста Рамазана у 1442. хиџеретској години. Желим вам да овај највећи исламски празник проведете на традиционалан начин, уз вековне обичаје који нас подсећају на важност породице, узајамне љубави и заједништва", навео је Радојичић. 

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара