Читај ми!

Омиљено излетиште Пироћанаца после празника личи на депонију, за чишћење нико није надлежан

Даг бањица, омиљено излетишта Пироћанаца и извор лековите термоминералне воде, после само пет дана празника личи на депонију. Смеће је разбацано на све стране око извора, а део мобилијара уништен. У Пироту нико није надлежан за чишћење тог излетишта.

Дивља депонија направљена је тик уз базен и извориште лековите термоминералне воде. Последице празновања обесних излетника видљиве су на сваком кораку.

Део мобилијара је запаљен, а део завршио у реци. Посетиоци једног од најлепших излетишта у околини Пирота, запрепашћени су оним што су затекли после празника.

"Баш ми је било непријатно. Обично се покупи и није овакав неред. Штета је за природу, а и због тога што људи овде долазе због здравља", каже Биљана Живадиновић.

Драгиша Ђелић прича да је смеће на све стране, отпад, све поломљено.

"Не знам које то урадио, али није у реду. Људи су сређивали неколико пута", испричао је Ђелић.

Пошто до излетишта Даг бањица нема пута, изворе лековите термоминералне воде нико не контролише и не одржава. Контејнера и канти за смеће нема, па је све на савести посетилаца.

"По мом дубоком убеђењу то су пар појединаца. Нису сви такви посетиоци који су боравили тамо тог дана. И ове године такође биће јавних радова на уређењу изворишта и пута до Даг бањица", наводи Зоран Златковић, председник МЗ села Градашница.

О томе како се треба понашати у природи можда најбоље говори порука коју је неко написао на великој стени у кањону Градашничке реке: "Понесите своје смеће. Хвала".

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара