Читај ми!

Златибор за празнике очекује велики број гостију – доступан и дигитални каталог смештаја

Предстојећи спојени ускршњи и првомајски празници, за многе ће бити мини одмор и прилика да се градска свакодневица замени боравком у природи. Златибор очекује велики број гостију. Упркос пандемији имају несмањен број ноћења у односу на претходне, веома успешне године.

Златибор је уочи празника у ниском старту – нуде се празнични пакети и попусти, креирају излетнички програми. Неизвесне су само очекиване пролећне температуре, али ни то, по свему судећи, неће представљати проблем.

Посетиоци наводе да уживање на Златибору не може ништа да поквари, као и да је на планини добар ваздух и лети и зими.

Од прошле седмице, на сајту Туристичке организације Златибор је и јединствена база смештајних капацитета, где гости могу погледати и резервисати смештај.

У овом дигиталном каталогу су искључиво категорисани издаваоци, што туристима обезбеђује сигурност. Готово све је прилагођено начину рада у време пандемије, а једногодишње искуство говори да и у таквим условима могу бити задовољни и гости и домаћини.

"Потпуно је безбедно боравити и у хотелском смештају и у домаћој радиности, тако да заиста нема разлога да ови предстојећи празници на Златибору не продју у једној дивној атмосфери и да се сви наши гости не проведу лепо као што су и навикли на Златибору", истакла је Невена Чепић из ТО Златибор.

Јелена Тодоровић из Бојановића код Голова навела је да им најчешће долазе породице са децом.

"Јер и они сами кажу, када дођу овде, немају потребе да иду нигде, јер имају и играоницу,и животиње, и храну и наша деца их анимирају", навела је Јелена Тодоровић.

Матија Тодоровић је истакао да су се дечак и девојчица који су недавно боравили код њих плашили оваца, али да је страх убрзо отишао. 

Матија из малог села Бојановићи је тек један од украса богате златиборске разгледнице, која уз туристички центар, дино и авантура парк, укључује и околину са чувеним Гостиљским водопадима, Стопића пећином, Старим селом у Сирогојну, Торником и златиборском "Голд гондолом", пешачким стазама и домаћом кухињом.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи