Читај ми!

Одржан хитан састанак Радне групe за безбедност и заштиту новинара поводом напада на Милиновића

Радна групa за безбедност и заштиту новинара одржала је хитан и ванредни онлајн састанак поводом физичког напада на новинара Дашка Милиновића, који се догодио у раним јутарњим сатима у Новом Саду, саопштила је Влада Србије.

Заменик републичког јавног тужиоца Бранко Стаменковић упознао је чланове Радне групе са поступањем надлежне ПУ Нови Сад и Основног јавног тужилаштва у Новом Саду у вези са нападом на новинара Милиновића и нагласио је да су и полиција и Тужилаштво у овом случају активно поступали, истиче се у саопштењу.

Генерал Слободан Малешић известио је Радну групу о активностима које су припадници полиције предузели и чињеници да је један од нападача раније данас ухапшен.

Малешић је истакао такође сјајну сарадњу полиције и тужилаштва.

На састанку Радне групе истакнуто је да је потребно даље јачати механизме за заштиту новинара и медијских радника. Поред тога, изузетно је важно да новинари знају коме треба да се обрате у случајевима угрожавања безбедности, наводи се у саопштењу.

Чланови Радне групе нагласили су значај даљег јачања поверења између медијских и новинарских удружења и представника државних органа, на првом месту полиције и тужилаштва, и снажно су осудили сваку врсту напада и угрожавања безбедности новинара и медијских радника.

Данашњем ванредном састанку присуствовали су и партнери из међународних организација- Мисије ОЕБС-а у Србији, Делегације ЕУ у Србији, Амбасаде Краљевине Норвешке и Фондације "Конрад Аденауер".

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво