Постигнут договор са камионџијама на Хоргошу – до састанка у понедељак нема наплаћивања спорног паркинга

Рампа на граничном прелазу Хоргош поново је подигнута после договора са незадовољним камионџијама да се до понедељка неће наплаћивати паркинг на теретном царинском терминалу.

У понедељак ће бити одржан састанак представника надлежних министарстава, Дирекције за имовину и превозника, на којем ће бити договорени даљи кораци ка коначном решењу проблема.

Рампе су биле спуштене на Хоргошу и од 10 сати пре подне ниједно теретно возило није ушло у Србију преко овог граничног прелаза. На улазу у земљу била је километарска колона, а присутна је била и полиција.

Проблем je настао када је приватна компанија која је закупац паркинга на теретном царинском терминалу почела да наплаћује паркирање.

Камионџије кажу да не желе да плаћају оно што не користе. Да би се ушло у земљу, мора се проћи кроз паркинг, а камионџије истичу да морају да плате и када су празни и не користе га.

Упутили су захтев и Влади и министарствима да се рампе скину и да им се омогући да пролазе као и до сада – да плаћају само оно што користе.

"Ниједан камион неће отићи одавде, па макар то било и десет дана, док год не будемо добили гаранције Владе да не може да се наплаћује оно што и не сме да се наплаћује. Морају бити јасно обележени и написано да се ту плаћа. Ко неће да плаћа, стаће на другим слободним местима", рекао је за РТС Неђо Мандић из удружење превозника "Међународни транспорт".

Предузеће "Терминали РСБ" из Београда, које је и закупило део паркинга на царинском терминалу, упутило је допис у којем су навели да су посао добили на тендеру, да су склопили уговор и да сви који користе паркинг морају да га плате.

Истакли су да сви који не желе да користе паркинг, односно који унутар 30 минута обаве посао, могу изаћи бесплатно, али то није задовољило власнике камиона.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи