Ружић студентима: Улажите у себе и своје знање, јер знање је највећи покретач напретка

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић честитао је свим студентима у Србији Дан студената уз поруку да наставе да улажу у себе и своје знање, јер је знање највећи покретач напретка.

Дан студената се обележава 4. априла у знак сећања на велике демонстрације које су београдски студенти организовали на тај дан 1936. године због нарастајућег фашизма у Европи. Тада је током протеста убијен студент права Жарко Мариновић.

"И тада и сада студенти су били покретачи напретка и носиоци идеја које мењају свет. У време пандемије коронавируса студенти су показали и велики степен солидарности и одговорности, помажући старијим суграђанима у време ванредног стања и поштујући све епидемиолошке мере у студентским домовима и на факултетима. Студентски домови и факултети нису место трансмисије вируса. Због тога желим да се захвалим студентима и њиховим професорима, као и ваннаставном особљу", поручио је Ружић.

Истакао је да је један од циљева Владе и ресорног министарства да Србија буде земља квалитетног образовања које је доступно за све, због чега се наставља улагање у све нивое образовања и ради на усклађивању законске регулативе са европским стандардима, саопштило је Министарство просвете.

"Овом приликом честитам свим студентима њихов дан уз поруку да наставе да улажу у себе и своје знање, јер је знање највећи покретач напретка. Наша је мисија је да свим студентима омогућимо студирање по највишим стандардима", нагласио је Ружић.

Навео је и да је у току јавна расправа о изменама и допунама Закона о високом образовању, као и о Нацрту закона о студентском организовању, који у центар ставља студента, а којим се по први пут у Србији уређује положај и финансирање студентских организација и дефинише начин и поступак избора за Студентски парламент.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи