Читај ми!

Радојичић за РТС: Најважније је повећати наплату карата у јавном превозу

Градоначелник Београда Зоран Радојичић рекао је за РТС да је за њега најважније да се новим системом продаје карата у јавном градском превозу повећа наплата карата и навео пример да би од новца 100.000 запослених који би платили карте могло да се купи 100 нових аутобуса, чиме би се омогућио комфорнији превоз. Поручио је и да Београд мора да буде зелен и чист и да је потребно решавати проблеме дивљих депонија.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић рекао је да је ресорни секретаријат за јавни превоз направио студију којом је процењено како је претходни провајдер продаје карата у јавном превозу обављао свој посао и о могућностима за унапређење тог система.

"На основу тога је расписан тендер који се завршио и кроз тај тендер је нова компанија, која има неке сувласнике из претходне приче, дала боље услове него за претходних десет година", истакао је Радојичић током гостовања у Београдској хроници.

Додао је да се бољи услови огледају у повећању броја контролора и продајних места и да ће постојати прелазна фаза која ће омогућити грађанима престонице да лако пређу на нови концепт.

"Најважније да се повећа наплата карата" 

Градоначелник је истакао да је за њега најважније да се повећа наплата карата.

"У овом тренутку је мали проценат људи који плаћају карте. Не причам у времену короне, ово је једна посебна ситуација, али проћи ће корона. Морамо дићи свест. Око 200.000 запослених не плаћа карте. Кад би 100.000 плаћало, 100 аутобуса годишње бисмо нових имали. Сто нових аутобуса би омогућили комфорнији превоз", навео је Радојичић.

Поновио је да се мора подићи свест о плаћању карата за јавни превоз.

"Имамо врло апсурдну ситуацију да морамо да објаснимо људима. Замислите да морате да објасните човеку да мора да плати карту у авиону. Зашто мора да плати карту у авиону? Зашто мора да плати у међуградском?", казао је градоначелник Београда.

"Београд мора да буде зелен и чист" 

Радојичић је истакао да Београд мора да буде зелен и чист и да је потребно решавати проблеме дивљих депонија.

"У овом тренутку има 300 дивљих депонија, мањих и већих. Двадесет четири на градским површинама, у јавним просторима. ЈКП Градска чистоћа на недељној бази решава неке од њих и то је питање како то решавамо у актуелним ситуацијама", истакао је Радојичић.

Говорећи о дивљој депонији на којој су се налазили лешеви свиња, градоначелник Београда је навео да су му из "Ветерине Београд" рекли да су у питању стари снимци и да се мртве животиње на том месту тренутно не налазе.

"Како су ми људи из 'Ветерине' рекли, то је по некој процедури тада истретирано. Како год, то није решење за нас. Имали смо и пилећа крилца, па смо на крају нашли тог човека, он је у процедури кажњавања у општини", казао је Радојичић.

Градоначелник је истакао да су такве ствари недопустиве и да се морамо изборити сви заједно и да је потребно та питања решавати, како акутно, тако и системски, кроз законе.

"Суштинско, најважније ту питање је комуналног и грађевинског отпада. Комунални отпад и целокупни процес и пројекат Винче значајно ће унапредити решење тог проблема, иако многи, из политичких разлога, налазе мане и недостатке том делу решавања проблема", рекао је Радојичић.

Додао је да грађевински отпад додатно компликује ситуацију, али и да ће спалионица отпада у Винчи допринети решавању целокупне ситуације.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво