Читај ми!

Прича о Даријану Бојићу – дечак који корак по корак помера границе

Шапчанин Даријан Бојић је слабовид од четврте године. Због постигнутих резултата у стицању и примени знања, Друштво дефектолога Србије доделило му је награду "Миодраг Матић", у категорији најбољих ученика.

Корак по корак, реч по реч, Даријан Бојић, ученик 6. разреда ОШ "Свети Сава" је померао своје границе. Научио је да чита али и да разуме текст.

До пре годину дана, није разликовао слова ни када их чује, ни када их види.

"Много волим да се дружим, научио сам сва слова, када дођем ја увек седнем да читам", каже Даријан Бојић.

После онлајн наставе за децу са сметњама у развоју, Даријан сваког радног дана, вежба у просторијама удужења "Живимо заједно" и "Да будемо сви једнаки".

"Видео је само пет посто. Поред тога и моторичких проблема које је имао, уз свакодневни рад у школи и у удружењу, успео је да савлада азбуку и сада је у фази већ и да чита. Суштина је у тимском раду, подршци и љубави коју овде добија и код куће, наравно", исиче Даријанова мајка Милена Бојић.

Пандемија је донела нове изазове. Због тога је, осим наставе у школи, важан и додатни рад са дефектолозима.

"Даријан је пример колико много успеха и много доброг и лепог може да се постигне тимским трудом, залагањем и ангажовањем стручњака, уз сарадњу родитеља и рад код куће. Оно што је у раду удружења специфично, то је да се овде ради без дистрактора који постоје у редовном систему образовања, без звона, ограничених часова, ограниченог времена, потпуно опуштено. Ми у удружењу поседујемо и друге предмете и играчке, дидактичка средства, која деца у паузама користе како би се одморила и како би ефекат рада био што бољи", каже дефектолог Јелена Ђурђевић.

За изузетан успех у стицању и примени знања и вештина, Даријан је добио новчану награду, лупу за слабовиде као и мотивацију за још веће циљеве.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара