Читај ми!

Професори из Ниша на листи најутицајнијих светских научника, шта то значи њима, а шта студентима

Четворо професора са Природно-математичког факултета у Нишу нашло се на листи најутицајнијих научника у свету коју је објавио амерички Универзитет Станфорд. Научници су рангирани у 22 области.

Професор Нико Радуловић са Департмана за хемију, нашој јавности познат је као некада најмлађи доктор наука у Србији. До сада је објавио 240 научних радова, а ово признање му је једно од најважнијих.

"То је светска листа где није прављена разлика одакле ви потичете и то је оно што је, у ствари, најважније. Овога пута нисте се упоређивали са неким ко је у сличним условима као ви, већ са многима који имају много боље услове", истиче професор Нико Радуловић.

Професор Драган Ђорђевић са Департмана за математику каже да је ово велико признање за његов факултет и Универзитет у Нишу.

"Нико не размишља о томе да ће 20 година његовог рада наћи на некој листи, то је немогуће, већ је то само интересовање за науку и уложени рад", каже професор Ђорђевић.

На листи још двоје професора са нишког ПМФ-а

"Наш факултет јесте један од водећих што се тиче научног рада, ми просечно годишње публикујемо око 250 радова, на престижној СЦИ листи", објашњава декан факултета Перица Васиљевић. 

Нишки професори оцењују да ће им ова референца помоћи, пре свега, у добијању међународних пројеката.

"Сада имају доказ да то чиме се ми бавимо, јесте светски курентно и важно. Мислим да ће то јако допринети да можемо успешно да аплицирамо и добијамо пројекте", каже професор Радуловић.

Професор Ђорђевић истиче да је веома важно бити утицајан и наћи се на листама које су препознатљиве у свету.

Листа америчког универзитета Станфорд једна је од најзначајнијих у свету и на њој је око два одсто најцитиранијих научника на планети.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво