Читај ми!

Погледајте како је летети хеликоптером МИ-35, најмоћнијим у Ратном ваздухопловству Војске Србије

Екипа РТС-а имала је ексклузивну прилику да лети у хеликоптеру МИ-35, који је најмоћнији противоклопни хеликоптер Ратног ваздухопловства Војске Србије. Осим великих борбених могућности, руски хеликоптер Ми 35, може се користити за потребе трагања и спасавања и помоћ цивилном становништву.

На војно-цивилном аеродоруму Морава у Лађевцима, смештена је 714. против оклопна хеликоптерска ескадрила. Деценијама је била наоружана лаким борбеним хеликоптерима типа ГАМА, док је данас ексадрила појачана.

"МИ-35 је вишенаменски борбени хеликоптер, превасходно намењен за уништавање оклопљених возила, утврђених циљева, дејство по пешадији, као подршка пешадијским јединицама. Вишенаменска компонента има и могућност трагања и спасавања. Превоз до 7 војника, као и превоз рањеника са бојишта", наводи капетан Дино Антуновић, пилот.

Како би прешли са хеликоптера ГАМА, на хеликоптер МИ-35, пилоти су морали да иду на преобуку у Русију.

"У Русију је у почетку отишло четири посаде хеликоптера. Првих 2,5 месеца смо имали техничку учионицу, значи теоријску обуку, након тога, следећа 2,5 месеца смо вршили летачку обуку у хеликоптерима. Тако смо се задржали 4,5 месеца. Завршили смо обуку 15 дана пре рока и вратили се у Србију", истиче мајор Бранко Станковић, пилот.

Набавком хеликоптера МИ-35 направљен је велики искорак у опремању Војске Србије. Осим великих борбених могућности, може се користити за потребе трагања и спасавања и помоћи цивилном становништву.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара