Читај ми!

Годишњица злочина у Штрпцима, породице још чекају истину и правду

Навршило се 28 година од злочина у Штрпцима, када су припадници српских паравојних јединица под командом Милана Лукића, на железничкој станици из воза који је саобраћао на линији Београд–Бар отели 17 Бошњака и једног Хрвата - који су потом ликвидирани. У Пријепољу је годишњица страдања цивила обележена пријемом за чланове њихових породица и полагањем цвећа на спомен-обележје жртвама отмице из 1993. године.

Породице, родбина и пријатељи, 28 година у болу и патњи чекају истину и правду за своје страдале.

"Права сатисфакција, да нађемо посмртне остатке. Посмртни остаци су нађени за четири отета путника, да се на неки начин смиримо, јер док не нађемо ми се не можемо смирити", каже Наил Кајевић, брат отетог Нијазима Кајевића.

Најстарија међу жртвама, углавном из Пријепоља, Прибоја, Подгорице и Београда, имала је 59, а најмлађа непуних 17 година.

"Пријепоље и Пријепољци нису заборавили овај страшан злочин. Општина Пријепоље је све учинила како би ублажила бол породицама отетих", каже  Есад Хоџић, заменик председника Општине Пријепоље.

Самира Ћосовић, народна посланица, каже да се нада да ће држава до краја спровести све активности на расветљавању злочина, да ће се открити и починиоци и налогодавци.

"Постоје одређене изјаве сведока које указују, које терете оптужене, међутим још је рано било шта рећи поуздано, јер морамо сачекати да се изведу сви докази", каже Марина Каљаић, адвокатица, пуномоћник породица.

Уз поруку да се такав злочин више никада, нигде и никоме не догоди, породице очекују скори завршетак седмогодишњег суђења и казне за налогодавце и починиоце злочина у Штрпцима.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара