Читај ми!

Ускоро наплата струје за пуњење возила, али путарина мања за 13 одсто

Премијерка Ана Брнабић најавила је да ће бити измењен закон како би почело да се наплаћује пуњење возила на струју на електропуњачима и навела је да су "Путеви Србије" покренули инцијативу да се за 13 одсто смањи путарина за електрична и хибридна возила.

Субвенционишемо електрична возила, радимо измене и допуне Закона о накнадама за коришћење јавних добара да би могли да напалћујемо пуњење из електропуњача, рекла је премијерка Брнабић током обиласка наплатне станице "Београд" у Врчину, где је пуштен у рад пуњач за електричне аутомобиле.

Она је напоменула да нема разлога да пуњење на електропуњачима буде бесплатно, што је сада случај, док остали возачи плаћају гориво.

"Наплаћиваћемо, али ћемо давати додатне подстицаје. Путеви Србије су предложили и то је феноменална иницијатива да за 13 одсто смањимо путарину за електрична или хибридна возила са електронском наплатом, зато што је за толико мање загађење или и несто више. Дајемо субвенције јер желимо да људи полако прелазе на овај вид возила", рекла је Брнабићева.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије