Читај ми!

Отворен Центар за прикупљање и обраду података са ауто-пута

Центар за прикупљање и обраду података о саобраћају на ауто-путевима у Србији отворен је на наплатној станици "Београд" у Врчину, у присуству премијерке Ане Брнабић.

Центар обрађује све податке са надзорних камера на ауто-путу, са наплатних станица и из њега се управља свом сигнализацијом на ауто-путевима у Србији.

На пример, центар ће омогућити да се проверава брзина возила и добију подаци о њиховим регистарским таблицама и просечној брзини којом су се кретали на ауто-путу.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да ће Центар повећати безбедност учесника у саобраћају и допринети заштити животне средине. 

Том приликом је на наплатној станици Београд пуштен у рад и пуњач за електричне аутомобиле, а Брнабићева је истакла да је и то допринос смањењу аерозаграђења у земљи. 

Два електрична аутомобила могу истовремено да се пуне. То место је видно облежено зеленим знаком на коме су аутомобил и утичница.

"Наставићемо да развијамо овај 'мозак' Путева Србије. Очекујем да ће то резултирати већим прливима у буџет преко казни за вангабаритни транспорт. Имамо велики број камиона који су ван габарита који прекомерно уништавају наше путеве", рекла је Брнабићева.

Истакла је да су то углавном камиони из иностранства који су у транзиту и да ћемо кажњавањем тих камиона показати да се овде поштују закони и да не могу ни овде то да раде као што то не могу у својим земљама нити у земљама ЕУ.

Премијерка Брнабић је честитала "Путевима Србије" на модернизацији и дигитализацији праћења саобраћаја.  

Најавила је и да ће бити измењен закон како би почело да се наплаћује пуњење возила на струју на електропуњачима и навела је да су "Путеви Србије" покренули инцијативу да се за 13 одсто смањи путарина за електрична и хибридна возила.

Отварању су присуствовали и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и в. д. директора "Путева Србије" Зоран Дробњак.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара