Читај ми!

И светски лидери користе кожну галантерију пожешког мајстора – до кога је прво стигла

Међу одликованима поводом Дана државности је и Љубомир Марјановић из Пожеге. Добио је медаљу за изузетне заслуге у предузетништву, којим се успешно бави 31 годину – његова кожна галантерија позната је и широм света.

Ручно рађена пословна галантерија из Пожеге стизала је до многих политичких лидера, а уникатни поклон први је добио Жак Ширак.

"Долази први пут на Косово, добија поклон, изненађен да је то направљено. Онда они кажу – ово је произведено у Србији. Каже немогуће, ово би требало да је произведено у Италији и слично. Ако је у Србији, хоће за своје. Жак Ширак је учесник Другог светског рата. Његова јединица тих ветерана је бројала педесет људи. И он је наручио поклон за свих педесет људи, да он поклони својим ратним ветеранима", каже Љубомир Марјановић.

Готово сви светски лидери, који су посетили Србију, отишли су са поклоном, који су направили вешти пожешки мајстори. Одликовање за изузетне заслуге у предузетништву сматрају заједничким успехом.

"И ми породично, јер код нас влада тај породични дух и сви радници су заслужни за њу, једнако као и сви ми, без њих не бисмо могли да успемо", каже Неда Марјановић.

Од занатске радње прерасли су у мало породично предузеће. После увећања породице – проширена је и делатност, производима од коже придружују уникатне предмете од текстила.

"Изузетно талентована, да кажем најпростије, за цртање графике, извођење тих уметничких радова", наводи Немања Марјановић, графички дизајнер.

"То је све из љубави. Да, углавном све што радимо, радимо из љубави, никако другачије, тако да то је главна ствар заправо", истиче Александра Марјановић,

То им је донело пословни успех, којим су у свету прославили и Пожегу. Са нестрпљењем очекују новог члана породице, чије ће рођење употпунити годину.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи