Читај ми!

Како изгледају радови на обилазници око Београда

Скоро три деценије Београд чека двосмерну обилазницу. Радови су комплексни, а крајњи рок за завршетак посла је децембар 2022. године. После решавања проблема око имовине, радови на петљи Бубањ поток су убрзани.

Радови нису прекидани ни за новогодишње празнике, а у насипе и вијадукте уграђује се на хиљаде тона материјала. Ниче и вијадукт који ће директно са Авалског пута усмеравати саобраћај на ауто-пут и најважнији коридор 10. Између ових грађевина, поред робне куће "Икеа" биће и трговачки центар.

"Ја се надам, а имам такав налог од председника државе, да ћу ја да будем последњи министар који ће надгледати радове на обилазници око Беоаграда. То је нешто што морамо да завршимо у наредне две године", истиче министар грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић. 

На обилазници се ради велики надвожњак у Раковици који директно са два тунела излази код Ресника. Бетонирају се носећи стубови од Орловаче до Раковице.

"Постоје објективни проблеми који коче извођаче радова и односе се на експропријацију и друге правне проблеме тако да ћемо убрзати и рекли смо да ћемо учинити све као Влада Србије да се ти проблеми реше и убрзају радови", додаје Момировић.

Деоница на којој се изводе радови подељена је на три сектора: раде се лева трака обилазнице, два тунела и три моста.

Обилазница око Београда од моста преко Саве код Остружнице до Бубањ потока, дуга је 20,4 километра.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара