Читај ми!

Запослени у школи у Нишу направили апликацију за слепе и слабовиде ученике

У основној школи "Десанка Маскимовић" у Чокоту код Ниша, почела је примена новог програма за слепе и слабовиде ученике. Апликацију су направили сами запослени и она се сада користи на часовима математике.

Јаков Младеновић је ученик првог разреда и од септембра користи програм "Осети математику". Слепој и слабовидој деци овим је омогућено да иду у корак са вршњацима.

Јаков каже да му се допада програм на коме учи.

Његова мајка Јована Младеновић истиче да Јаков иде у редовну школу по инклузивном образовању и додаје да јој много значи да су, како оцењује, на правом путу. Тако заједно мењамо друштво и свест друштва, додаје Младеновићева.

Апликацију је направио наставник информатике Филип Клајн, познат и као аутор СМС сервиса, који родитеље бесплатно обавештава о изостанку деце из школе.

"Имали смо више фаза које смо морали да поновимо, штампали смо све те облике, а са Јаковом смо пробали", објашњава Клајн.

Програм је рађен неколико месеци а у изради су учествали и млади полазници школе програмирања.

"Веома је леп осећај када видите да сте некоме помогли, посебно када је та помоћ потребна", наглашава програмер Јован Стојановић.

Циљ је да се апликација допуни градивом из математике за целу основну и средњу школу а да се потом исто уради и за остале предмете.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво